startpagina

Nacht und Tršume

Van april tot juni 2002 organiseerde
Cogli Altri een project "Nacht und Tršume" met werken uit de Duitse Romantiek. Het onderwerp omvat a capella-koorwerken voor 4 tot 16 stemmen (meestal 6-stemmig), die gaan over de Nacht met aanverwante onderwerpen, en het IrreŽle. Voorlopig programma (=kort luistervoorbeeld):

Het koor wordt in principe 20 ŗ 30 leden, afhankelijk van aanmeldingen en niveau. De repetities zijn wekelijks op donderdagavond vanaf 4 april (in totaal 9) van 20.00 uur tot 22.15 uur (ongeveer) plus twee zaterdagmiddagen (25 mei+15 juni) in Utrecht. We repeteren vlakbij het ledig Erf in Utrecht-Centrum. De concerten zijn 20 en 22 juni, in Woerden en Utrecht (museumnacht). De contributie is € 50,- voor het hele project. Koorzangers die mee willen doen dienen in principe een korte auditie te doen, er wordt verwacht dat je thuis kunt voorbereiden, of anderszins je partij zelfstandig kan zingen. Meer informatie op www.go.to/coglialtri en aanmelden bij de dirigent Jurriaan Grootes: (ga naar homepage) Op de auditie moet je een stukje Reger zingen

Alle data op een rij: donderdag 4, 11, 18, 25 april; 16,23, 30 mei; 6, 13 juni. Zaterdagmiddag:
25 mei+15 juni 12-17u; Concerten donderdag 20 juni (Woerden) en zaterdag 22 juni (Utrecht).

Projectkoor Cogli Altri is een koor van wisselende samenstelling, maar met deels ook een vaste kern. Het richt zich op minder alledaagse concerten, met wisselende zangers (vandaar de naam: "met de anderen"). Het koor bestaat uit geoefende amateurs en aankomend professionals, en er wordt steeds in korte tijd naar een resultaat toe gewerkt. Dit najaar zong het koor een renaissance-project, in het voorjaar van 2001 heeft het koor gewerkt aan een uitvoering van de Mattheus van J.S. Bach. In het verleden zong het koor onder meer Dido & Aeneas van Purcell (geŽnsceneerd), de Auferstehungshistoria en psalmen van SchŁtz en de Markus Passion van Keiser, maar ook moderne Amerikaanse muziek, en combinaties van oude en nieuwe muziek. In de toekomst zijn er plannen voor onder andere de St. Nicolas Cantata van Britten. Het koor staat onder leiding van Jurriaan Grootes.