Jurriaan Grootes
Dirigent - Zanger - Arrangeur


CV

Jurriaan Grootes, foto door Bettina Zevenbergen Jurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Tevens volgde hij masterclasses bij onder meer Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven en Marcus Creed. Daarnaast deed hij cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus, de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor), en cursussen op het gebied van zangmethodiek (waaronder EVTS, CVT, UVS). Hij dirigeert momenteel de COV NW-Veluwe te Ermelo/Harderwijk, en in Utrecht Theaterkoor BonTon, kamerkoor Estrivo, het UMC koor, Popkoor Utrecht en vocal group Hartkoor.

Jurriaan arrangeert een breed scala aan koormuziek en muziektheaterwerken, is docent bij de stichting Buitenkunst en bij DUMS, en organiseert workshops, zoals de Utrechtse Zangzondagen. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.


Of in ingekorte versie voor kleinere programmaboekjes:

Jurriaan Grootes studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam, en volgde diverse masterclasses en cursussen voor zang en directie. Hij dirigeert momenteel de COV NW-Veluwe te Ermelo/Harderwijk, Theaterkoor BonTon, kamerkoor Estrivo, het UMC koor, Popkoor Utrecht en vocal group Hartkoor. Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken. Hij is docent bij de stichting Buitenkunst en bij DUMS, organiseert workshops, en treedt incidenteel als klassiek zanger op.

Contact: email: Jurriaan (emailadres handmatig aanpassen i.v.m.spam). tel: +31(0)302735328

 Meer informatie: