Kamerkoor BonTon

BonTon is een gemengd kamerkoor van ongeveer 25 leden. We repeteren op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 in de Agatha Snellenschool, Nicolaasdwarsstraat/Wijde doelen te Utrecht. Het repertoire verloopt van klassiek via close harmony tot pop. Tegenwoordig combineren wij dit in muziektheaterproducties. Meer koorinfo: Bertine Bouwman (tel. 030-2315712). De eigen site van het koor is tegenwoordig www.koorbonton.nl

BonTon productie 2023: The Soul of BonTon (werktitel)

Een theatervoorstelling rond Motown/Soul en onze inspiraties daarin.

BonTon productie 2022: Utrechtse Muren

Een stadsrondleiding met muziek van Utrechtse musici en componisten

BonTon productie 2020-21: Shakespeare

verschillende werken uit romantiek en 20e eeuw op basis van Shakespeare

BonTon productie 2019; Forever 27

Een zelfdestructief beeld van de 27 Club

BonTon productie 2018: Orfeo

Theaterversie met muziek van Gluck en Haydn, en 2 jeugdige hoofdrolspelers

BonTon tussenproductie 2017: Breaking Walls

Gezamenlijk concert met Cantatori del Duomo in de Pieterskerk

BonTon tussenproductie 2017: Werkspooropera

Deelname aan professionele productie in de werkspoorkathedraal met muziek van Bob Zimmermann

BonTon productie 2016/2017: Times & Changes

60's van Dylan tot Bowie in een dissociërend beeldtheater

BonTon tussenproductie 2016: Stadsopera Onderweg

Deelname aan professionele productie op 3 locaties met muziek van Bob Zimmermann

BonTon productie 2015/2016: Faust XL

Objecttheater met muziek van Brahms, Parry, Stanford, Mahler

BonTon productie 2014 Lustrum: 25 Smiles

Theaterkoor BonTon bestaat 25 jaar en viert dat met haar jubileumvoorstelling 25 Smiles. Op de sound van Amerikaanse jazz, funk, blues en gospel geven we een swingende en zwoele sfeertekening van wat het theaterkoor beweegt door de jaren heen, met muziek van o.a. Gershwin, Sinatra, Chaplin en Spingsteen. 25 Smiles is een, in Charleston-look gestoken ode aan 25 jaar, 25 leden en 25 vriendschappen van theaterkoor Bonton en dus sluiten we af met een groots jubileumfeest na afloop van de voorstelling.

BonTon + zest: Chez/de/sansvous

Medewerking aan de musical van Zest over de Vrede van Utrecht, dit alles ook weer zonder steun van de officiële zijde

BonTon productie 2013: Pais en Vree

Theaterkoor BonTon bekijkt in de voorstelling Pais en Vree de Vrede van Utrecht door de ogen van verschillende personages. De Franse, Spaanse en Engelse diplomaten worden bespot door de Utrechters en hun acties worden gevolgd door een jonge bode die de nieuwtjes doorvertelt. Als de Vrede eenmaal is gesloten wil de Franse vuurwerkontwerper Daniel Marot dit vieren met een spektakelstuk, en de ondernemer Jacob van Rijnburg wil het marktplein omtoveren tot een theater. Hij voelt zich gesteund door professor Pieter Burmans die een nieuwe vrijheid voor het toneelspel propageert. Deze vindt echter de Utrechtse kerkraad tegenover zich. Het vijfentwintigkoppige Theaterkoor BonTon maakte deze productie met zang, zelfgemaakte kostuums en decors onder muzikale leiding van Jurriaan Grootes.

BonTon productie 2012

We maken een tussenproductie, met de herhaling van Cris des Coeur in Deventer, en een programma van extreme covers:

War
Habanera montuno
Mentito mi hai (Je loog tegen mij)
99 Pilis aeriis / 99 Luftballons
Elk lied werd in een compleet andere stijl gearrangeerd. Tevens videoproductie van War.

BonTon kerst 2011

Ons kerstrepertoire wordt uitgebreid met liederen uit allerlei Europese landen. van Krasna Panna tot Jag er saa glad

BonTon productie 2011: Des cris de coeur

Een voorstelling met een keur aan Franse Chansons, over 4 sterke vrouwen, man-vrouw verhoudingen en wat al niet. In een beeldende Regie van Floortje van Soest

Paris s'eveille
La mer
Ne me quitte pas
L'orange
Je t'aime moi non plus
Tu as le look Coco
Ma Liberté
Padam padam
Ou sont les hommes
Poupée de cire, poupée de son
Non je ne regrette rien

BonTon productie 2010 OVER SPEL 1713

In het kader van het project Vrede van Utrecht brengt theaterkoor BonTon haar nieuwe productie OVER SPEL op de planken, in samenwerking met Het Utrechts Archief ter opening van hun tentoonstelling “Maliebaan”. OVER SPEL is muziektheater dat het vredesjaar 1713 als uitgangspunt heeft en de Maliebaan als decor. Daarmee blikt BonTon alvast vooruit naar het herdenkingsjaar 2013.

OVER SPEL is een breed cultureel project met voorstellingen in 2010 en 2013. Het 300 jarig jubileum van de Vrede van Utrecht is een prachtige aanleiding om een muziektheatervoorstelling te maken, vond BonTon, dat ieder jaar een nieuwe productie maakt. OVER SPEL speelt rond de Maliebaan anno 1713, waar buitenlandse gezantschappen het dagelijkse leven in Utrecht kleuren.

De muziek in OVER SPEL heeft dan ook een internationaal karakter, waarin barok centraal staat met o.a. Händel en Lully, maar ook populaire Nederlandse volksliedjes uit die tijd. OVER SPEL wordt geleid door dirigent Jurriaan Grootes en regisseur Heleen van Wiechen. De uitvoeringen worden begeleid door professionele barok musici en een spelersgroep van het Wilde Westen.

Eind juni is een korte versie van OVER SPEL te zien in Het Utrechts Archief om de opening van de tentoonstelling ‘Maliebaan’ op te luisteren. Op vrijdag 25 juni voor genodigden van HUA. Zondag 27 juni geeft BonTon drie voorstelling voor publiek.

BonTon kerst 2009 en productie 2010

Rond de kerstvakantie willen we nog een keer optreden met oud en of kerst-repertoire. Verder zijn we druk bezig met onze nieuwe productie met muziek rond 1700. Handel, Lully, Campra, Valls, Mattheson..... Oefenmateriaal op de eigen koorsite en over de mail.

Kerstuitvoering Jacobuskerk Zuilen

BonTon kerst 2008 en productie 2009

in 2009 hielden wij ons met zowel kerstrepertoire (navidad e.a.) als de nieuwe lustrumproductie bezig: Muren/Buren 2009:

BonTon productie 2008 - Peer Gynt (Ibsen / Grieg)

We voeren op 22 Maart 2008 in Het Huis aan de Werf (Utrecht) Peer Gynt van Ibsen uit, met de (bewerkte) toneelmuziek van Grieg.
In de oorspronkelijke toneelmuziek, die Grieg later verwerkte tot de bekende Peer Gynt-suites, zit veel zang. Wij vergroten het zang (koor)-aandeel, en maken er zo onze eigen Peer Gynt-opera van, met begeleiding van een klein ensemble, en onder regie van Heleen van Wiechen. Enige midibestanden om te oefenen en te wennen staan hieronder. Midi's kan je het makkelijkst beluisteren en in bijv. snelheid en sterkte aanpassen met een apart programma, zie onder.

BonTon productie 2007 - Greatest Hits

Zaterdag 16 juni 2007 om 15.00 uur en 20.00 uur
De Vrije School, Hiëronymusplantsoen 3, 3512 KV Utrecht
Reserveren door een mail via www.koorbonton.nl te sturen

Muziektheaterkoor BonTon presenteert haar eigen Greatest Hits in een voorstelling die anders is dan u van ons gewend bent. Wij bieden dit keer een afwisselend programma met de nummers die wij zelf de leukste vonden om te zingen. We doen een royale greep uit voorstellingen als MacBeth, Vier Seizoenen, The Singing Patient, Carmen, Under Presssure, De Val van de Vredenborgh, en natuurlijk onze laatste productie You Only Live Twice. En, wie weet, krijgt u vast een voorproefje van de muziektheatervoorstelling die we voor juni 2008 op het programma hebben.
Maar er is meer. Als bezoeker krijgt u de unieke kans om de inhoud van het programma mee te bepalen. En bovendien organiseren we zowel ‘s middags als ‘s avonds een afterparty met hapjes, drankjes en verrassende muzikale acts.
Kortom, trouwe bezoekers, benut de unieke kans om uw favoriete nummers nog een keer te horen. En, nieuwe bezoekers, maak kennis met de veelzijdigheid van muziektheaterkoor BonTon.
Wij nemen een duik in de oude doos, en zingen de mooiste werken uit de afgelopen jaren:
(de vraagtekens zijn nog niet zeker)

(de MIDI-bestanden kan je ook via de rechtermuisknop downloaden, en dan met een ander programma aangepast afspelen, zie hieronder):
Partituren: PDF-bestanden openen (meestal vanzelf) met Acrobat reader. GIF-bestanden direct afdrukken (met opties: passend op pagina), of opslaan en openen met tekenprogramma of invoegen in Word.
Midi: Vaak klinken ST links en AB rechts, maar met een goede afspeler/sequencer (zie homepage) gaat het beluisteren van de midi-bestanden nog makkelijker! Je eigen partij kan dan ook sterker; het kan langzamer, lager of zelfs met een ander instrument klinken. Eerste keus: sweet midi (shareware, maar kan ook in beperkte versie gebruikt), NIEUW:AkOff Midi-player (klein, eenvoudig), anders Jazz++ (freeware, wat uitgebreider) of Van Basco's karaoke player (minder mogelijkheden). Opslaan van bestanden op de eigen computer kan met de rechtermuisklik, en kiezen voor "Doel opslaan als..." Is dit niet duidelijk, lees dan meer informatie over midi voor koorzangers.

Mijn arrangementen zijn voortaan ook te vinden op www.vocalpdf.nl.

Geschiedenis

BonTon productie 2006 - You only live twice

De flyer / poster kan je hier downloaden als JPG (voor mail / internet) en als PDF

Dit is de nieuwe versie van de pagina. De oude is hierte vinden